dissabte, 4 de juny del 2016

EL PLAER D'ANAR EN BICI A LA MARJAL DELS MOROS I A LA PLATJA DE PUÇOL

Primer, què necessitem? 
Que la bicicleta estiga a punt. I agafar el kit bàsic per anar en bici: casc, ulleres de sol, alguna cosa per menjar, aigua, crema solar... Tot això dins la motxilla i ja podem començar la nostra excursió.
------------
Com no podia ser d'un altra manera, enguany també hem participat en la bicicletada que organitza tots els anys el col.legi.
És molt divertit i ens agrada moltíssim!!!
Per cert, l'itinerari ha tingut sorpresa. Com sempre, amb les bicicletes hem travessat el poble i hem arribat al carril bici que porta a la platja de Puçol. Però a mitat de camí ens hem desviat, hem deixat les bicicletes i hem fet un recorregut a peu fins a la Marjal dels Moros, un espai natural molt important per a les aus migratòries. Ha estat molt bé! 
------------
La marjal dels Moros és un espai protegit ZEPA, una zona humida inclosa al Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana,  situada entre els termes municipals de Puçol i Sagunt, a l'Horta Nord i el Camp de Morvedre. S'hi troben moltes espècies d'aus, que la converteixen en una zona amb un cert nivell d'interès per als ornitòlegs. Els ajuntaments d'aquestes poblacions han posat en marxa un sistema de protecció de les aus, així com unes infraestructures tant d'observació com de protecció davant l'avançament de la mar, aconseguint amb aquesta última, que l'aigua salada de la mar no penetre dins la marjal.
Anteriorment, aquesta marjal cobria la distància entre l'Albufera i, a través del litoral, Canet d'En Berenguer. La seua destrucció es va iniciar amb els conreus d'arròs i posteriorment, a causa de les baixades dels preus dels conreus, els terrenys van anar venent-se a la construcció per a fer habitatges a la platja, cosa que va destruir per complet la marjal i la va separar en petits nuclis, dels que a soles es conserven un petit tros a la zona de Meliana, a la marjal de Massamagrell, Rafalell i Vistabella i la marjal del Moros a Sagunt/Puçol.
 Espècies d'aus més característiques
------------
I després ja hem tornat i hem continuat amb les bicicletes fins a la platja de Puçol. Allí hem esmorzat per a recuperar forces. Hem gaudit del passeig marítim, de la mar, de la brisa, del sol, dels companys, dels jocs...
Què bonic tot!!!
 
























2 comentaris:

  1. Que be me ho he pasat,¡VISCA LA BICI!
    JOSEP.:-) :-)

    ResponElimina
  2. Espero que fuera muy chulo y os guastara.Andre

    ResponElimina